صفحه اصلی > پزشکی و سلامت و روانشناسی : از این روانشناس ها دوری کنید (20 نشانه)

از این روانشناس ها دوری کنید (20 نشانه)

مشاور زرد کیست؟

ما در این مقاله قصد داریم از ابعاد مختلف، به بررسی نحوه یافتن و تشخیص روانشناس زرد از روانشناسان خوب پرداخته و ا‌طلاعات لازم برای چگونگی یافتن بهترین روانشناسان حوزه روان درمانی را به شما ارائه دهیم. دوری کردن از بسیاری روانشناسان پیروز محض است، پس همینکه به مشاور روانشناس مراجعه کنید تمام ماجرا نیست.

نحوه تشخیص روانشناس زرد از روانشناس خوب

شاید در ابتدا تشخیص روانشناس زرد از روانشناس خوب کمی دشوار باشد که البته این وضعیت در اثر تعداد بسیار بالای افراد غیرمتخصص در حوزه روان درمانی است. استفاده از روش‌هایی همچون بررسی میزان تحصیلات و نظرات بیماران دو راهکار‌ موثر برای بیماران محسوب می‌شود. البته پیشنهاد ما برای مشاوره رو‌انشناسی آنلاین و با کیفیت سایت wikiravan.com است، همانطور که غیرفارسی زبانان از سایت مشاوره talkspace.com برای روان درمانی غیرحضوری استفاده می کنند. انتخاب مشاور روانشناس خوب باید دقت شود تا بهترین نتیجه به دست بیاید.

از چه روانشناس هایی باید دوری کرد؟

  1. مشاوران جنسیت گرا یا جنسیت زده
  2. مشاوران متعصب
  3. افراد بدون تحصیلات آکادمیک
  4. افرادی که به وقت مراجع احترام نمی‌گذارند
  5. مشاورانی که در حین جلسه کارهای دیگر انجام می‌دهند. مثلا با تلفنی پیام ارسال می‌کنند!
  6. مشاوران بسیار گران قیمت
  7. مشاوران بسیار پرمشغله و شلوغ
  8. افراد عصبی و متعصب
  9. افرادی که به شما اجازه صحبت کردن نمی‌دهند!
  10. متخصصین همه چیز دان
  11. مشاورانی که دارای تائیدیه از سازمان نظام روا‌نشناسی ایران نیستند
  12. مشاورانی که سابقه کاری مشخصی ندارند
  13. مشاورانی که به روز نیستند و از حال جامعه و مردم خبر ندارند
  14. مشاور با غرب گرایی و فرهنگ متفاوت با جامعه ما
  15. مشاوری که موضوعات مذهبی و شخصی را مسخره می‌کند
  16. مشاوری که از تجربیات شخصی خود در روان درمانی استفاده می‌کند
  17. مشاوری که به جای ارائه راهکار فقط هم دردی می‌کند
  18. مشاوری که تمایل دارد مراجع را لمس کند و نشانه های خشونت جنسی در او دیده می‌شود
  19. فردی که نظر دیگران در مورد خدمات او مشخص نیست
  20. متخصصی که شماره شخصی شما را می گیرد و به بهانه های مختلف به ما پیغام می‌دهد

اما روانشناس زرد کیست؟

از این روانشناسان دوری کنید

روانشناس زرد فردی است که اغلب بدون هیچ گونه تحصیلات مناسب و تجربه کاری مطلوب به برگزاری جلسات مشاوره‌ می‌پردازد و در اکثر موارد خصوصیات مربوط به یک روانشناس حرفه‌ای در او وجود نخواهد داشت. این خصوصیات ممکن است به تحصیلات، ویژگی‌های اخلاقی و اطلاع از روش‌های درمانی مربوط باشد. در قسمت پایین به بررسی روش‌های موثر برای تشخیص روانشناس زرد از روانشناس خوب می‌پردازیم:

مدرک و تحصیلات

یک مشاور روانشناس خوب باید تحصیلات مربوط به رشته خود را داشته باشد و در حوزه شغلی خود، از علوم و دانش‌های روز جهان ا‌طلاعات لازم را کسب کند. این نکته یکی از اصلی‌ترین وجه اختلافات میان روانشناس زرد و روانشناس خوب است.

برخورداری از علوم و دانش مربوط به ارتباط‌ گیری

داشتن مهارت برقراری ارتباط یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک روانشناس خوب و حرفه‌ای در این زمینه است. روانشناس باید توانایی شنیدن و خوب گوش داده را داشته باشد و به طبع بتواند به درستی سخن بگوید.

قابل اعتماد بودن

صداقت و تعهد دو اصل مهم و لازمه کاری برای پیشه روا‌نشناسی است. اکثر افرادی که جزء روانشناسان زرد هستند تعهد کاری مناسبی ندارند و در حفظ اسرار بیمار نیز عملکرد مطلوبی نخواهد داشت.

تجارب بیماران

از دیگر روش‌های مهم برای یافتن و تشخیص روانشناس خوب از زرد، بررسی نظرات بیمارانی است که سابقا برای بهبود وضعیت خود به آن‌هد مراجعه کرده‌اند. بیمارانی که در حل مشکلات روحی و روانی خود عملکرد موثری داشته‌اند معمولا به سراغ روانشناسان برتر در این حوزه مراجعه کرده‌اند.

در بخش بالا به معرفی انواع مختلف روش‌های موثر برای یافتن بهترین روانشناس حرفه‌ای در این زمینه پرداختیم. در اکثر موارد افراد به کمک راهکار‌های ذکر شده و همچنین مراجعه به سایت نظام رو‌انشناسی کشور می‌توانند اسامی افراد متبحر و دارای صلاحیت در این زمینه را بیابند و سپس برای مراجعه به آن‌ها تصمیم‌گیری کنند.

مزایای مراجعه به روانشناس خوب

مشاور روانشناس بد کیست

مراجعه به یک روانشناس خوب مزایای زیادی به همراه دارد. در زیر چند مورد از این مزایا را بررسی می‌کنیم:

  • برطرف‌سازی مشکلات روانی: بهبود اختلالات روانی و رفع مشکلات ذهنی از جمله مزیت‌های مهمی است که افراد با مراجعه به روانشناس متبحر در این حوزه به آن دست پیدا می‌کنند. روانشناسانی که دارای تحصیلات مربوطه هستند عملکرد بهتری در حوزه حل مشکلات روحی و روانی بیماران دارند.
  • افزایش میزان اعتماد به نفس: یک روانشناس خوب به بیمار کمک می‌کند که در برابر عوامل مختلف، اعتماد به نفس خود را افزایش دهد و بهتر بتواند برای ل مشکلات خود تصمیم گیری کند.
  • بهبود برقراری روابط: استفاده از مشاوره رو‌انشناسی به افرادی این امکان می‌توانند که توانایی برقراری ارتباط با دیگران را بهبود بخشیده و مهارت‌های کلامی و غیرکلامی خود را افزایش دهند.
  • بهبود سلا‌مت روحی و ذهنی: مشاورهای روانشناس متبحر باعث می‌شوند که افراد مشکلات ذهنی و روانی خود را بهبود بخشند و توانایی مقابله با شرایط استرس‌زا را کسب کنند. این نکته در حفظ سلا‌مت روان بیمار نقش بسزایی خواهد داشت.

در بخش بالا به معرفی چند مزیت مهم و اصلی درخصوص مراجعه به روانشناس خوب برای بیماران پرداختیم. افراد می‌توانند با بررسی و مقایسه فواید مراجعه به روانشناس باتجربه و حرفه‌ای بهترین پزشک مورد نظر خود را یافته و از مشاوره آن‌ها استفاده کنند.

چرا از روانشناس زرد دوری کنیم؟

در اکثر موارد، مراجعه به روانشناسان نامتعارف و زرد، باعث ایجاد مشکلات ذهنی و تشدید سایر اختلالات دیگر در افراد خواهد شد. توصیه می‌شود که افراد قبل از مراجعه به روانشناس مورد نظر خود، ابتدا از میزان تحصیلات و سپس از مهارت‌های وی در حوزه علوم روان درمانی ا‌طلاعات لازم را کسب کنند.

برخی از خطرات و مشکلاتی ممکن است در هنگام مراجعه به روانشناس زرد برای بیماران مبتلا به مشکلات روحی و روانی ایجاد شود به شرح زیر است:

  • عدم حفظ حریم خصوصی: روانشناسان زرد معمولا در حفظ حریم خصوصی بیمار با مشکلاتی مواجه هستند و اغلب در این حوزه عملکرد نامناسبی را خواهند داشت. اکثر افرادی که به این دسته از روانشناسان مراجعه می‌کنند اغلب از افشای ا‌طلاعات خصوصی خود نگران هستند چراکه تجربه کاری و سوابق این دسته از افراد معمولا به‌طور کامل مشخص نیست.
  • استفاده از تکنیک‌های نادرست: روانشناسان زرد در اکثر موارد علم کافی در چگونگی استفاده از تکنیک‌های مشاوره را نخواهند داشت و به‌ جای آن از راهکار‌های غیراصولی استفاده می‌کنند. بهره‌گیری از این روش باعث تشدید مشکلات روحی و روانی در بیماران شده و روند درمان آن‌ها را با اختلالاتی جدی مواجه شود.
  • نقض ارزش‌های اخلاقی و قوانین حوزه روان درمانی: گروهی از روانشناسان زرد ممکن است باتوجه به دانش بسیار کمی که در این زمینه دارند، قوانین و اصول اخلاقی را نادیده بگیرند و روش‌های غیرحرفه‌ای برای بهبود وضعیت بیمار استفاده کنند. که ممکن است این روش ممکن است با تشدید اختلالات مربوط به برقراری روابط میان افراد با دیگران شود.
  • نداشتن حس اعتماد به روانشناس: وجود تحصیلات کافی و مهارت بهبود ارتباط برای یک روانشناس از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بهتر است که افراد ابتلا از تجربه و مهارت روانشناس در این زمینه آگاهی لازم را کسب کنند. چرا که عدم توجه به این نکته باعث کاهش میزان اعتماد و همچنین تلقی شدن ناکارآمدی جلسات مشاوره‌ با او خواهد شد.

در بخش بالا به معرفی مشکلاتی که ممکن است در اثر مراجعه به روانشناس زرد برای بیماران ایجاد شود اشاره کردیم. توجه به این نکات باعث می‌شود که افراد بهتر بتوانند روانشناسان متبحر و باتجربه را در این حوزه بیابند و احساس اعتماد بیشتری نسبت به او داشته باشند.

سخن پایانی

همانطور که گفتیم، دوری از بعضی روانشناسان مانند بردن ارزشمند است. انتخاب یک روانشناس خوب در جوامعی که تعداد روانشناسان زرد در آن به حداکثر میزان ممکن رسیده است احتمالا کمی دشوار و سخت به نظر می‌رسد. توجه به فاکتور‌های مهمی همچون میزان تحصیلات و مجوز روانشناس و بررسی نظرات بیماران از جمله موارد بسیار مهم برای یافتن پزشک مورد نظر خواهد بود.

مراجعه به مشاور روانشناس زرد در اکثر موارد باعث بروز اختلالات روانی دیگر و همچنین تشدید مشکلات روحی در افراد خواهد شد. این موضوع بیشتر به سبب عدم مهارت کافی روانشناس برای درمان اختلالات روحی و ذهنی است. توصیه می‌شود که بیماران به منظور استفاده از روش‌های مناسب و دست یابی بهتر به راه حل‌های درمانی به پزشکان متخصص و دارای تحصیلات کامل در این زمینه مراجعه کنند.

3.7/5 - (3 امتیاز)

دیدگاه کاربران (1 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید