صفحه اصلی > دسته‌بندی نشده : معرفی انواع جرایم کیفری با عباس زبرجد وکیل دادگستری ✔️

معرفی انواع جرایم کیفری با عباس زبرجد وکیل دادگستری ✔️

معرفی انواع جرایم کیفری با عباس زبرجد وکیل دادگستری

introducing-various-types-of-criminal-offenses-with-attorney-abbas-zabarjad

جرایم کیفری، متاسفانه امروزه بخش بزرگی از پرونده‌های موجود در دادگاه های ایران را تشکیل می‌دهند. از جمله احکام صادره در حوزه کیفری می‌توان به مواردی همچون حبس طولانی مدت، قصاص و… اشاره کرد. به دلیل پیچیدگی و گستردگی حوزه جرایم کیفری تصمیم گرفتیم تا با عباس زبرجد وکیل پایه یک دادگستری (شماره پروانه:33938) گفتگویی کوتاه داشته باشیم.

وکیل کیفری کیست؟

وکیل کیفری به فردی گفته می‌شود که به تمام قوانین کیفری و جزایی اعم از آیین دادرسی کیفری، قانون مجازات اسلامی و قانون دادرسی دادگاه انقلاب و عمومی آگاهی کامل داشته و می‌تواند از موکل خود دفاع کند. در ماده 47 قانون آیین دادرسی نوشته شده است که افراد، زمانی که تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند و از آن‌ها شکایت کیفری می‌شود می‌توانند درخواست وکیل کیفری کرده و از خود دفاع کنند.

جرایم کیفری چیست؟

بسیاری از افراد، جرایم کیفری را تنها به جرایمی مانند قتل محدود می‌کنند اما دامنه جرایم کیفری بسیار گسترده بوده و تنها به قتل خلاصه نمی‌شود. جرایم کیفری به جرایمی گفته می‌شود که فرد با انجام آن‌ها جنایتکار شناخته می‌شود و مجازات های مختلفی مانند حبس و شلاق به او تعلق می‌گردد. برای مثال حمل مواد مخدر شامل جرایم کیفری می‌باشد.

انواع جرایم کیفری

در قانون رسمی کشور، به طور کامل به توضیح انواع جرایم کیفری پرداخته شده است. برای آشنا شدن و درک بهتر انواع جرایم کیفری قصد داریم به معرفی انواع آن بپردازیم.

خیانت در امانت

هنگامی که فرد، اقدام به تصاحب اموالی کند که به صورت امانی به او سپرده شده باشد، براساس ماده 674 قانون مجازات اسلامی، این عمل خیانت در امانت شناخته شده و فرد خاطی به 6 ماه تا 3 سال حبس محکوم می‌شود.

پول‌شویی

طبق ماده 9 قانون مجازات اسلامی، فرد خاطی در زمینه پول‌شویی علاوه بر استرداد درآمد، محکوم به پرداخت یک چهارم اموال خود می‌شود.

جرایم رایانه‌ای

جرایم رایانه را می‌توان جدیدترین جرایم تعریف شده در زمینه جرایم کیفری دانست. اقداماتی که از طریق کامپیوتر انجام شده باشد و باعث جاسوسی، کلاهبرداری و جعل شده باشد جرایم رایانه‌ای نامیده می‌شود. طبق ماده 729 قانون اسلامی، فرد خاطی به 91 روز تا یک سال حبس و پرداخت مبلغی بین 5 تا بیست میلیون ریال محکوم می‌شود.

جرایم کیفری شخصی

به هر نوع جرمی که باعث قتل و رسیدن آسیب روحی به دیگران شود جرایم کیفری گفته می‌شود. جرایم کیفری شخصی به دو دسته قتل و جرایم خشونت آمیز تقسیم می‌شود. از جمله جرایم خشونت آمیز می‌توان به آدم ربایی، کودک آزاری، تجاوز و… اشاره کرد.

رشاء و ارتشاء

هر زمانی که مامورین دولتی یا نیروهای مسلح اقدام به دریافت وجه به صورت مستقیم و غیر مستقیم کنند به معنی این است که رشاء و ارتشاء صورت گرفته و در صورت اثبات برای مامور مربوطه حکم زندان و انفصال از خدمت صادر می‌شود.

انواع دادگاه کیفری

introducing-various-types-of-criminal-offenses-with-attorney-abbas-zabarjad

امروزه قوانین بسیار زیادی در خصوص جرایم کیفری به ثبت رسیده است. مراجع رسیدگی به قوانین کیفری، نسبت به موضع آن با دیگری تفاوت دارد. در ادامه بیشتر به معرفی هرکدام می‌پردازیم.

دادگاه کیفری یک

دادگاه کیفری یک، از مهم ترین دادگاه های کشور می‌باشد و وظیفه آن رسیدگی به جرایمی مانند: سلب حیات، سیاسی و مطبوعاتی و… می‌باشد.

دادگاه کیفری دو

دادگاه کیفری دو، یکی دیگر از مهم‌ترین دادگاه‌های کیفری است و می‌تواند به تمامی جرایم کیفری به غیر از پرونده هایی که در حوزه صلاحیت مرجع دیگری باشد بپردازد.

دادگاه انقلاب

این دادگاه در اوایل انقلاب و برای رسیدگی به تخلف های صورت گرفته در زمان انقلاب تشکیل شد اما با پیشرفت سیستم قضایی، گسترش یافت و امروزه به پرونده های مختلفی مانند: اقدام علیه امنیت ملی (!)، اقدام مسلحانه، تخریب اموال عمومی و… رسیدگی می‌کند.

دادگاه اطفال و نوجوانان

قوانین کیفری موجود در خصوص دادگاه اطفال و نوجوانان با سایر دادگاه های موجود تفاوت دارد، این دادگاه با هدف رسیدگی به جرایم صورت گرفته توسط افراد کمتر از 18 سال تشکیل شده است.

دادگاه نظامی

طبق ماده 1 قانون مجازات، دادگاه نظامی به بررسی جرایم صورت گرفته توسط افراد نظامی و عضو نیروهای مسلح می‌پردازد.

جمع بندی

introducing-various-types-of-criminal-offenses-with-attorney-abbas-zabarjad

با توجه به گستردگی جرایم کیفری و بروز شدن آن‌ها نیاز است تا در صورت داشتن پرونده کیفری، از یک وکیل مجرب و دارای تجربه در این زمینه کمک بگیریم. در صورت داشتن هرگونه سوال و مشورت در این خصوص می‌توانید با عباس زبرجد وکیل پایه یک دادگستری (شماره پروانه:33938) در ارتباط باشید.

آدرس دفتر: رامسر، خیابان شهید مطهری، ابریشم محله، جنب بازار روز، بن بست ۲۰
شماره تماس: ۰۹۱۲۸۰۹۷۳۸۰

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید